24 mars 2006

Alu Palak


Le danger en voyage, quand on veut manger local et qu'on comprend pas ce qu'il y a écrit sur les menus et qu'on choisit au hasard, c'est qu'on se retrouve avec des épinards dans l'assiette.

Cela dit, avec toutes les épices que les Indiens y ajoutent, j'ai tout mangé et j'ai trouvé ça bon...

Ingredients (use vegan versions):
2 10 oz. packages frozen chopped spinach
4-5 medium potatoes (peeled or unpeeled)
2 tablespoon garlic powder
2 tablespoon chili powder
2 tablespoon curry powder
1 1/2 tablespoon salt
dash of cayenne
2 tablespoon canola oil
3/4 cup water

Directions:

Cut potatoes into 1 to 2 inch cubes and place in 2 quart casserole dish. Add oil and spices and mix together. Thaw and drain spinach and add to potatoes. Mix. Add water, cover and bake at 425 degrees for 45 minutes to 1 hour (until potatoes are tender).

The amount of salt in this recipe may seem like alot, but don't cut back the amount as it is crucial to the flavor. You can use a reduced sodium substitute such a "Salt Sense."